Verslag Horice 2016

Slechts twee weken na de races op het stratencircuit van Chimay stonden er voor het IRRC races op het programma op het circuit van Horice in Tsjechië, twee weken daarna werd er weer gereden, ditmaal op het Finse stratencircuit Imatra.

Bij aankomst in Tsjechië werd, voor zover dit nog niet bekend was, direct duidelijk dat dit een lastig circuit was dat bovendien gevaarlijker was dan al het andere dat het team ooit had gezien. Een circuit met 26 bochten, 90 meter hoogteverschil over 5,1 kilometer deels door een dorp en deels door een bos.

De eerste kwalificatie was dan ook niet meer dan een kennismaking met het circuit waarbij de tijd er veel minder toe deed dan het vinden van referentiepunten. Het resultaat van deze kwalificatie was dan ook niet meer dan een 26e plaats.

In de tweede kwalificatie ging het er serieuzer aan toe en kwam Ilja dan ook een stuk verder naar voren. De rondetijd werd met bijna 10 seconden verbeterd waardoor hij terecht kwam op een 16e startplek voor de twee races.

De eerste race werd al vroeg opgeschrikt door een rode vlagsituatie waarna het programma bijna twee uur stil kwam te liggen. Bij de herstart kwam Ilja redelijk weg om uiteindelijk als 15e over de streep te komen. Voor het kampioenschap doen de gastrijders echter niet mee en dus gold dit als een 10e plaats.

De tweede wedstrijd was de start iets beter en vocht de coureur zich naar een 14e plaats, wederom een 10e plaats voor het kampioenschap.

admin