Verslag voorjaarstraining 2015

Afgelopen week was het wegraceteam Caljouw racing 4 dagen lang actief op het circuit van het Spaanse dorp Alcarras. De eerste dag moest coureur Ilja Caljouw voor de organisator van het evenement lesgeven aan cursisten en konden de monteurs vertrouwd raken met de voor het team nieuwe datalogger en de bijbehorende software. Op dinsdag konden de remmen na een lange winter eindelijk echt los. In eerste instantie moest Ilja even schakelen naar het hoge tempo maar daarna begon het al gauw sneller en sneller te gaan. Ook het gebruik van de datalogger wierp al gauw vruchten af omdat met behulp hiervan iedere verandering met nauwkeurige meetresultaten beoordeeld kan worden. Zo werd iedere sessie keer op keer geanalyseerd en op de derde dag sneuvelde het persoonlijk record van Caljouw op dit circuit terwijl de motor, vanwege het nieuwe reglement, beschikt over aanzienlijk minder vermogen dan afgelopen jaar. Dit nieuwe p.r. reed hij tijdens de endurance race waarbij hij samen met Jos ter Horst tweede werd.

De eerste twee races van het seizoen worden op 12 april op het circuit van Croix verreden. Aangezien Caljouw racing om budgettaire redenen een aantal races zal moeten missen is gekozen deze races te laten schieten. Het ONK-seizoen zal voor het team beginnen tijdens de races op het stratencircuit van
Hengelo (GLD). Voor die tijd zal er met hulp van de nieuwe partner Autoschade Nieuwenhuis en trouwe sponsor TBA Reclame voor gezorgd worden dat de motor er tegen die tijd weer helemaal strak bij staat.

admin