Verslag Oss 2015

Op tweede Pinksterdag werden de Pinksterraces in Oss verreden, een evenement waarop ook de Benecup (en het ONK) tweemaal van start zou gaan. Ook Caljouw racing zou deelnemen aan deze twee races maar voor het zover was werd de set-up van de motor naar aanleiding van een tip voor dit circuit radicaal gewijzigd. Dankzij geweldig last-minute werk van GJ Belettering dat slechts twee weken voor deze race besloot partner van het team te worden stond alles er weer helemaal strak bij voor dit weekend. In de kwalificaties moest coureur Ilja Caljouw eerst nog wat wennen aan de nieuwe set-up maar het bleek al snel een schot in de roos. Hij zou op maandag tweemaal mogen vertrekken vanaf de negende startplaats, dit was de eerste keer dat het team zich binnen de top-tien wist te kwalificeren! De eerste race begon goed, Ilja wist zich te handhaven op zijn negende plaats en reed langzaam naar het groepje van 3 rijders voor hem dat het gevecht voerde om de vijfde plaats. Helaas zou hij dit groepje niet bereiken, de voorrem verloor in korte tijd veel druk tot deze uiteindelijk niets meer deed. Ilja was hierdoor genoodzaakt de motor in de pitstraat te parkeren. De oorzaak werd al snel gevonden, maar bleek een niet op te lossen probleem. Gelukkig was het Belgische Mototech team zo vriendelijk een rempomp uit te lenen waardoor Caljouw racing de tweede race toch weer van start kon gaan. Het zou een indrukwekkende race worden waarin Ilja zich na een slechte start vanaf de twaalfde plaats op zou vechten naar een zevende positie. Een resultaat waar het team erg trots op is! Ilja Caljouw: ‘Het was jammer dat ik in de eerste race op moest geven met materiaalpech. Toch was het erg mooi om te zien dat iedereen daarna zo snel omschakelde naar de tweede race en we daar met zijn allen zo’n mooi resultaat hebben neer kunnen zetten!’. De eerstvolgende race die het team graag zou willen rijden is de race tijdens de Dutch TT. Het is door een aantal tegenslagen echter maar de vraag of dit financieel haalbaar zal zijn maar Caljouw racing zal er alles aan doen. Mocht u hierin iets kunnen betekenen, of tips of suggesties hebben kunt u mailen naar Ilja@caljouw-racing.nl.

admin