Verslag IRRC Hengelo 2018

Foto: Henk Teerink

Teleurstellende thuiswedstrijden

Op het stratencircuit van Hengelo (GLD), het thuiscircuit van ons team, is het IRRC seizoen 2018 begonnen. Een weekend waar we lang naar uitgekeken en naartoe gewerkt hebben.

De eerste kwalificatie van het IRRC moest Ilja binnenkomen om de machine te laten checken, doordat de eerste twee ronden voor de veiligheid achter de safetycar verreden werden bleef er maar weinig tijd over om te rijden.

In de eerste kwalificatie van de Benecup werden wederom twee ronden achter de safetycar verreden. Daarna ging het los en begon Ilja wat ritme te vinden.

Na de middag stonden de twee beslissende kwalificatiesessies op het programma. Voor de sessie van het IRRC werd een nieuwe achterband gestoken en hiermee moest een goede startpositie verworven worden voor de eerste twee races van het seizoen. Helaas mocht het allemaal niet zo zijn: De achterband bleek na de eerste ronde lek en Ilja kon de sessie niet rijden. Daardoor kwalificeerde hij zich met zijn tijd uit de eerste sessie, die goed was voor een 22e startplek.

In de Benecup werd wel wat snelheid gevonden en reed Ilja naar een 10e startplaats.

Raceday

Op de racedag stonden er maarliefst 4 wedstrijden op het programma: 2 in het IRRC en 2 in de Benecup.

De eerste race in het IRRC had Ilja het zwaar, hij probeerde wel naar voren te komen maar het lukte niet echt, hij kwam als 15e over de finish.

De eerste race van de Benecup ging een heel stuk beter. Plaatsje voor plaatsje won hij terrein en werd uiteindelijk 4e. Ook vond hij in deze race wat meer zijn draai op de Yamaha.

In de tweede IRRC race ging het helemaal mis in de eerste bocht en crashte een groot aantal rijders. Ilja reageerde hier prima op en schoot in de eerste bocht van de 22e naar de 9e plaats. Door de tijd die hij verloor in de ravage kon hij echter nooit meer bij de rijders komen die voor de valpartij zaten. Desalniettemin was een 9e plaats vanaf een 22e startplaats natuurlijk geen slecht resultaat.

De laatste Benecup wedstrijd werd Ilja 6e.


Foto: Henk Teerink

Ilja Caljouw

Het is een teleurstellend weekend geweest waarin eigenlijk alles wat mis kon gaan wel zo’n beetje misgegaan is. We moeten in ieder geval meenemen dat we onze rijtijd beter moeten gebruiken en dat we op het laatst de Yamaha behoorlijk goed aan het sturen hadden. Al het andere moeten we snel vergeten.

Heel erg jammer dat het niet gelukt is alle mensen die ons zo geholpen hebben wat meer te kunnen laten zien dan dit.

 

Foto: Lutz Gerber

admin