Ilja Caljouw in Chimay weer naar podium!

  

In Chimay heeft Ilja Caljouw de stijgende lijn van de afgelopen raceweekends doorgetrokken. Bovendien lukte het dit weekend eindelijk om er direct bij het begin goed bij te staan.

Op vrijdag waren er twee vrije trainingen waarin Ilja zich direct naar tweemaal een 6e plaats wist te rijden.

Op zaterdag werden de kwalificaties voor het IRRC en de Benecup verreden. Helaas wist Ilja in deze sessies niet zijn 6e plaats vast te houden. In het IRRC werd een 9e startplaats bemachtigd en in de Benecup moest worden gestart vanaf een 7e plaats. Helemaal tevreden was Ilja hier niet mee, maar het waren geen slechte uitgangsposities.

De eerste Benecup wedstrijd stond Ilja te slapen aan de start en miste deze volledig. Hierdoor kwam hij rond de 17e plaats aan bij de eerste bocht. Vanaf daar begon hij in een inhaalrace en wist uiteindelijk als 5e de finish te passeren.

Aangezien Ilja zich in de Benecup had laten verrassen door de korte tijd dat het startlicht aanstond was hij extra allert bij de start van de eerste IRRC-wedstrijd. Hierin kwam hij een stuk beter weg. Na een stevig duel met de Zwitser John Piloud kwam hij als achtste over de finish.

De tweede Benecup stond Ilja gretig aan de start. Hij kwam redelijk weg en vocht ook in deze race lang met John Piloud. In deze race kwam Ilja als 3e over de streep en mocht zo mee naar het podium!

(foto met John Pilloud)

De laatste IRRC race van het weekend werd na twee ronden stilgelegd door een rode vlag. Bij de herstart begon Ilja fel aan de race. Helaas werd hij te lang opgehouden door een rijder die eigenlijk niet hard genoeg reed maar wel extreem laat in de remmen ging. Ilja kwam als achtste over de finish waar een 7e plaats zeker mogelijk was geweest en hij bovendien een snellere rondetijd had gereden dan de man op de 5e plaats. Hierdoor was hij toch enigszins teleurgesteld.

admin