Forse tegenvaller in Horice.

  

Na het goede weekend in Chimay wilde Ilja deze lijn in Horice graag door trekken. Bovendien was het doordat Ilja iedere race punten mee had gepakt nog mogelijk naar de zesde plaats in het eindklassement te kijken.

Zoals altijd in Horice begon het raceweekend met een drukbezochte rijderspresentatie in het dorp. Op zaterdag stonden er 2 kwalificaties op het programma en op zondag 2 races. Helaas was het tijdens dit weekend niet mogelijk ook in een open klasse te starten dus iedereen moest het met aanzienlijk minder kilometers dan normaal doen. Vooral op deze lastige baan met haar 23 bochten zouden extra rijtijd meer dan welkom zijn.

De eerste kwalificatie had Ilja het lastig. Hij was hier in 2016 één keer geweest maar meer ervaring had hij niet op deze baan. Hij voelde zich alsof hij hier voor het eerst was en worstelde met de lijnen. Hij kwam in deze sessie niet verder dan een 15e plaats.

In de tweede kwalificatie wilde Ilja een tandje bij zetten. Dit lukte: na 3 ronden had hij al een verbetering van zijn tijd te pakken. Helaas kwam hij vervolgens hard ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hier zou blijken dat zijn kuitbeen gebroken was en dat er mogelijk letsel in de knie was (dit zou later in Nederland onderzocht moeten worden). In Nederland zou blijken dat er geen problemen in de knie waren.

Ilja Caljouw

Ik beleef een lastig seizoen waarin ik niet de prestaties neerzet die ik zou willen. Het team en ikzelf werken keihard en nadat het er in Chimay eindelijk aardig uit begon te zien was ik dan ook gebrand op een succesje hier in Tsjechië. Toen ik mezelf na de eerste kwalificatie op een 15e plaats zag staan besloot ik direct in de tweede kwalificatie te gaan pushen. Ik hoor niet op een 15e plaats en dit team hoort al helemaal niet op een 15e plaats!

Helaas nam ik daarbij net iets te veel risico. Ik had besloten nog één sessie met deze voorband te rijden, achteraf denk ik dat een nieuwe voorband me deze crash had kunnen besparen.

Ik ben erg teleurgesteld. Door deze twee nulscores kan ik stoppen met omhoog kijken in het kampioenschap. Een 8e plaats lijkt het maximaal haalbare voor dit seizoen.

Ik hoop in Frohburg in iedere geval nog een paar aansprekende resultaten te rijden.

admin