Voorjaarstrainingen

Omdat we dit jaar voor grote uitdagingen staan hadden we uitgebreide voorjaarstrainingen gepland. Dit zag er als volgt uit:

  • 3 dagen Alcarras
  • 3 dagen Valencia
  • 1 dag Assen
  • 1 dag Zolder

Spanje:

De voorjaarstraining in Spanje leek een intensieve training te worden. We zouden 6 dagen achter elkaar rijden waarvan 3 in Alcarras en 3 in Valencia. Helaas zat het weer verschrikkelijk tegen en hebben we erg veel met regen en kou te maken gekregen. We hebben slechts 2 dagen zonder regen gehad op Alcarras en 2 sessies in Valencia. Verder hebben we wel een aantal sessies in de regen gereden maar dit voegt weinig toe.

De eerste kennismaking met de superbike was eigenlijk erg positief. Het stuurgedrag pastte eigenlijk direct erg goed bij mij en mijn rijstijl. Ik moest wennen aan de snelheid waarmee dingen gebeurden. Het remmen voelde goed, het op het gas gaan uit de bocht voelde goed maar de tijd tussen de bochten was veel korter dan ik gewend was. Hierdoor kon ik me niet altijd op de juiste manier positioneren voor de bocht die zou komen. De rondetijden waren behoorlijk goed, toch voelde ik me ook vaak ‘passagier’ op de motor. Natuurlijk bepaalde ik in grote lijnen waar de motor heen ging maar soms had ik wat het idee dat de motor bepaalde waar we heen gingen en ik mee mocht.

Foto: Madligraphy

Assen:

In Assen was het koud maar droog. We hebben het maximale uit deze dag gehaald en veel gereden. Het was lastig omdat de banden behoorlijk wegvraten op het koude asfalt. Uiteindelijk heb ik wel een p.r. kunnen rijden dus wat dat betreft kunnen we zeker niet ontevreden zijn.

Aan het einde van deze dag heb ik ook de eerste meters op de supersport-motor gereden. De overgang van superbike naar supersport- en weer terug viel me behoorlijk tegen. Ik hoop dat deze overgang op de stratencircuits soepeler zal verlopen.

Zolder:

We kregen hier fantastisch weer voorgeschoteld. Helaas zouden we vanwege extreem veel rode vlaggen slechts weinig aan rijden toekomen. Daarbij waren de snelheidsverschillen in de sessie extreem groot. Hierdoor kwamen tot maar weinig productieve ronden.

De voorjaartrainingen zijn helaas niet geworden wat ik me er van voor had gesteld. Ik had gehoopt me vertrouwder te voelen op de superbike en daarnaast in ieder geval een dag te rijden op de supersport.

De eerste wedstrijden zijn in het weekend van 30 april en 1 mei. We zullen daar zien hoe competitief we inmiddels zijn.

Bij deze bedank ik in ieder geval het team en de sponsoren die veel tijd, energie en geld in deze voorjaarstraining gestoken hebben!

admin